Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

13/9/2013
Οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στον Νομό Λασιθίου, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον απεργιακό αγώνα των καθηγητών των Γυμνασίων και Λυκείων που κήρυξε η ΟΛΜΕ, με επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες.
Οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις, διεθνείς και εγχώριες, με την πρόφαση της κρίσης χρέους προσπαθούν να επιβάλλουν τις πιο σκληρές, τις πιο ταξικές πολιτικές τους στην Ελλάδα, που συμπεριλαμβάνουν και τον χώρο της εκπαίδευσης.
Σχολεία κλείνουν συγχωνευόμενα, εκπαιδευτικές κατευθύνσεις στα Επαγγελματικά Λύκεια καταργούνται εν μια νυκτή με μόνο σκοπό να τεθούν χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα, που αποτελεί τον προθάλαμο της απόλυσης σε πολλούς από αυτούς, η σχολική χρονιά αρχίζει με τραγικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και με αδυναμία σε πολλά σχολεία να εφαρμόσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Η αλλαγή στον χαρακτήρα του Λυκείου που μόλις νομοθετήθηκε, έχει ως στόχο την κατασκευή σχολικής αποτυχίας και ακολούθως την εκδίωξη των πιο αδύναμων μαθητών από το Λύκειο, οι οποίοι χωρίς ιδιαίτερα γνωστικά εφόδια θα αποτελέσουν ένα ευέλικτο εργατικό δυναμικό, με ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα. Μαζί δε με τους “nullo labore” μαθητές, θα εκδιωχθούν από τα Λύκεια και οι καθηγητές τους.
Η εφαρμοζόμενη νεοφιλελεύθερη πολιτική στον τομέα της Δημόσιας Εκπαίδευσης παρουσιάζει εκπληκτικές ομοιότητες με την αντίστοιχη στον τομέα την Υγείας: Νοσοκομεία κλείνουν συγχωνευόμενα, κλινικές καταργούνται, χιλιάδες εργαζόμενοι σε αυτά τίθενται σε διαθεσιμότητα, τα Νοσοκομεία υπολειτουργούν με τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και διαρκώς μειούμενη χρηματοδότηση. Στα μικρά Νοσοκομεία της Περιφέρειας η λειτουργία τους δεν διαφέρει από αυτήν ενός αυτοκινήτου, του οποίου την μία μέρα δεν λειτουργεί σωστά το τιμόνι, την άλλη το γκάζι, την επόμενη έχει σκασμένο λάστιχο και όλες τις μέρες έχει ελάχιστα καύσιμα που σίγουρα δεν φτάνουν για όλο τον μήνα.
Ο αγώνας των εκπαιδευτικών για την υπεράσπιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης είναι κοινός με των αγώνα των εργαζομένων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας για την υπεράσπιση του Δημόσιου χαρακτήρα του. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε συστράτευση για την υπεράσπιση δύο πολυτιμότατων κοινωνικών αγαθών, της Δημόσιας Παιδείας και της Δημόσιας Υγείας, σε ένα αγώνα που ο μόνος τρόπος για να μπορέσει να ευοδωθεί είναι η ΑΝΑΤΡΟΠΗ των πολιτικών των μνημονίων.
Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου Συλλογος Νοσηλευτών ΕΣΥ ν. Λασιθίου Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σητείας Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νεάπολης

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Επιστολή προς το διοικητή των Νοσοκομείων για την τοποθέτηση νοσηλευτών σε επιτροπές παραλαβής και για την ανάγκη νυχτερινής φύλαξης του ΓΝΑΝ και των άλλων Νοσοκομείων του νομού"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΕΣΥ
ΝOMOY ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Κνωσού 4 Άγ. Νικόλαος

ΠΡΟΣ : 1) το διοικητή Γ.Ν. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΓΝ. Κ.Υ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑς, ΓΝ -ΚΥ ΣΗΤΕΙΑΣ, Ν-ΚΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ "ΔΙΑΛΥΝΑΚΕΙΟ" κ. Αλ. Μαυρικάκη

  Κοινοποίηση:       -ΔΥΠΕ Κρήτης
                            -ΠΑΣΥΝΟ - ΕΣΥ
                             -ΕΝΕ Π.Τ. Κρήτης

                  
11/9/13

Θέμα: "- τοποθέτηση νοσηλευτών σε επιτροπές παραλαβής  -  ανάγκη νυχτερινής φύλαξης του ΓΝΑΝ και των άλλων Νοσοκομείων του νομού"


Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας και να ζητήσουμε την παρέμβαση σας σε δύο ζητήματα:

1) Σε κάποια Νοσοκομεία του νομού παρατηρείται το φαινόμενο να τοποθετούνται νοσηλευτές ως μέλη διάφορων επιτροπών παραλαβής υλικών και προμηθειών (ακόμα και άσχετων με την άσκηση της νοσηλευτικής φροντίδας). Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνεται γιατί οι περισσότεροι νοσηλευτές εργάζονται σε κυκλικό ωράριο και δεν εργάζονται  κάθε πρωί στα Νοσοκομεία, όπου οι παραλαβές γίνονται πρωινές ώρες. Έτσι πολλές φορές έρχονται υλικά ή προμήθειες στα Νοσοκομεία χωρίς οι νοσηλευτές που έχουν τοποθετηθεί στις επιτροπές παραλαβής να είναι εκεί για να τα παραλάβουν και να πιστοποιήσουν την ορθή εκτέλεση των παραγγελιών. Επίσης,  οι νοσηλευτές-τριες έχουν μεγάλο φόρτο εργασίας λόγω της έλλειψης προσωπικού και η απουσία τους από την πρωινή βάρδια για να πιστοποιήσουν την ορθή παραλαβή προμηθειών (ακόμα και πετρελαίου) παρακωλύει ή ακόμα και διακόπτει την εκτέλεση του νοσηλευτικού έργου, με αρνητικής συνέπειες στη νοσηλεία των ασθενών.
 Σας παρακαλούμε για τους παραπάνω λόγους να αποφευχθεί στο μέλλον η τοποθέτηση νοσηλευτών -τριων σε επιτροπές παραλαβής υλικών και προμηθειών.

2) Στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου υπάρχει μεγάλη ανάγκη φύλαξης στις νυχτερινές ώρες, κυρίως στο χώρο των επειγόντων (Ε.Ι.) όπου έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα βιαιοπραγιών, αλλά  και στο χώρο  των κλινικών όπου απαιτείται τήρηση των διατάξεων σχετικά με τις αποκλειστικές νοσοκόμες. Οι συνάδελφοι (ειδικά από τα Ε.Ι.)  έχουν πολλές εκφράσει την αγωνία τους για την έλλειψη φύλαξης και ασφάλειας στις νυχτερινές ώρες. Παρόλαυτα τη νύχτα υπάρχει μόνο ένας υπάλληλος της ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης (security) που έχει αναλάβει το έργο της φύλαξης, και αυτός ο υπάλληλος απασχολείται τη νύχτα αποκλειστικά και μόνο στο χώρο του τηλεφωνικού κέντρου, με αποτέλεσμα όλο το υπόλοιπο κτήριο να μένει τη νύχτα χωρίς φύλαξη. Σας ζητούμε λοιπόν, είτε να τοποθετηθεί και δεύτερος υπάλληλος της εταιρίας φύλαξης στη νυχτερινή βάρδια, είτε να τοποθετείται   νυχτερινός κάποιος από τους μόνιμους υπάλληλους του Νοσοκομείου που τώρα εκτελούν πρωινή ή απογευματινή βάρδια στο τηλεφωνικό κέντρο. .Επίσης σας ζητούμε να λάβετε μέτρα για τη φύλαξη και στα άλλα Νοσοκομεία του νομού, όπου επίσης έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα βιαιοπραγιών εις βάρος συναδέλφων τις νυχτερινές ώρες.
  
 Για το Διοικητικό Συμβούλιο

η πρόεδρος        ο Γραμματέας

Ελπίδα Τζημούλη        Γιώργος Μανουσάκης

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

NLP in Crete: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ για νοσηλευτές και επαγγελματίες Υγείας στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λασιθίου την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

NLP in Crete
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ 13oυ ΠΤ ΚΡΗΤΗΣ ΕΝΕ
Σε Συνεργασία με τον  Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου- Σύλλογο Νοσηλευτών ΕΣΥ Νομού Λασιθίου
 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 
16:00 – 17:00  Βασικές Αρχές & η Διαδικασίας της Διαπροσωπικής
Επικοινωνίας
17:00 – 18:00 Χαρακτηριστικά & Ιδιαιτερότητες της Ένδο-Οργανωσιακής
Επικοινωνίας (με τους προϊσταμένους, υφισταμένους, συναδέλφους, ασθενείς)
18:00 – 18:30 Διάλειμμα
18:30 – 20:00 Case Study & Βιωματικές Ασκήσεις & Video σε θέματα:
        • διαπροσωπικής επικοινωνίας (πολυεπίπεδης)
        • Διαχείρισης παραπόνων
        • Αντιμετώπισης κρίσεων
Εγγραφές στην είσοδο του Επιμελητηρίου Λασιθίου, Ακτή Κούνδουρου Ιωσήφ 17 Άγιος Νικόλαος Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013. Ώρα 15.00 μ.μ
Νοσηλευτές –Επαγγελματίες Υγείας :    10 ευρώ Άνεργοι Νοσηλευτές & φοιτητές :          5   ευρώ
Ομιλήτρια: Μαρία Κανδεράκη, Διοίκηση Επιχειρήσεων M.Sc., Εφαρμογές Ψυχολογίας στην Διοίκηση Προσωπικού, Συστημική Θεωρία & Οικογενειακή Θεραπεία, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Νευρο-Γλωσσολογικού Προγραμματισμού

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Κάλεσμα του Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ ν. Λασιθίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΕΣΥ
ΝOMOY ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Κνωσού 4 Άγ. Νικόλαος
synolas@gmail.com

Κάλεσμα του Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ ν. Λασιθίου

5/9/13

Το ΔΣ του Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ ν. Λασιθίου εκφράζει την αντίθεση του με την ακολουθούμενη από την κυβέρνηση πολιτική στο χώρο της δημόσιας υγείας,
με τη διαθεσιμότητα εκατοντάδων νοσηλευτών και τα κλεισίματα Νοσοκομείων και τμημάτων,
με το πάγωμα των προσλήψεων τη στιγμή που συνταξιοδοτούνται χιλιάδες νοσηλευτές πλέον κάθε χρόνο,
με την παραβίαση των εργασιακών νόμων στα προγράμματα εργασίας των νοσηλευτών (12ωρη ανάπαυση μεταξύ δύο βαρδιών, 2 repo και 1 νύχτα την εβδομάδα),
με την ανάθεση στους νοσηλευτές κάθε είδους αλλότριων καθηκόντων μέσα στα Νοσοκομεία,
με τη μη ένταξη των νοσηλευτών του ΕΣΥ στο ασφαλιστικό καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών, όπως ισχύει για τον ιδιωτικό τομέα,
με τη συνεχή μισθολογική υποβάθμιση των νοσηλευτών-τριων (κόψιμο 13ου - 14oυ μισθού, πάγωμα μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης εδώ και δύο χρόνια) παρά τις προ το αντίθετο προεκλογικές υποσχέσεις τις κυβέρνησης ("όχι άλλες μειώσεις μισθών, όχι άλλα μέτρα")
με τη συνεχή υποχρηματοδότηση των Νοσοκομείων και των άλλων δομών της δημόσιας υγείας, που οδηγεί σε συνεχείς ελλείψεις υλικών και κακή ποιότητα τους.

Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες οι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες του ΕΣΥ στο ν. Λασιθίου και σε όλη τη χώρα δίνουν καθημερινά τον καλύτερο τους εαυτό στις κλινικές και στα τμήματα, στα ΤΕΠ και στα εξωτερικά ιατρεία, στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και στις μονάδες τεχνητού νεφρού, στα τμήματα ψυχικής υγείας, στα χειρουργεία και στα αναισθησιολογικά τμήματα, όπου υπάρχει ανάγκη νοσηλευτικής φροντίδας. Και το κάνουν για το καλό των ασθενών, έχοντας πλήρη συνείδηση της σπουδαίας σημασίας του επαγγέλματος, και παρά την έλλειψη ανάλογης κοινωνικής αναγνώρισης.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους νοσηλευτές και νοσηλεύτριες του νομού Λασιθίου να συνεχίσουν τη σκληρή τους προσπάθεια και παράλληλα να συμμετάσχουν σε κάθε αγώνα και πρωτοβουλία σε όλο το νομό προς την κατεύθυνση της ανατροπής αυτής της πολιτικής που διαλύει τη δημόσια υγεία.

Καλούμε παράλληλα σωματεία, συλλόγους και θεσμικούς φορείς από το νομό μας να ξεκινήσουμε μια προσπάθεια ώστε να υπάρξει κοινή και συντονισμένη δράση για την προστασία των κοινωνικών αγαθών (υγεία, παιδεία, αυτοδιοίκηση) και για την ανατροπή αυτής της κυβερνητικής πολιτικής που απαξιώνει και διαλύει κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών, θίγει εργαζόμενους στον ιδ. και δημόσιο τομέα, επαγγελματίες, συνταξιούχους και αγρότες και διαλύει την κοινωνία προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων.

Για το ΔΣ

Η πρόεδρος          Ο γραμματέας

Ελπίδα Τζημούλη            Γιώργος Μανουσάκης

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

 

 

 

 


Κοινοβουλευτική Ομάδα

Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,
τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592155
Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Απλήρωτες πρόσθετες αμοιβές

Ο σύλλογος νοσηλευτών ΕΣΥ  Ν Λασιθίου αναφέρει σε γραπτή διαμαρτυρία  του προς το διοικητή Γ.Ν. Αγ. Νικολάου, ΓΝ. Κ.Υ. Ιεράπετρας, Γ.Ν.-ΚΥ Σητείας, Ν-ΚΥ Νεάπολης "Διαλυνάκειο" κ. Αλ. Μαυρικάκη: «Θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι νοσηλευτές στα νοσοκομεία του νομού Λασιθίου παραμένουν εδώ και μήνες απλήρωτοι για τις πρόσθετες αμοιβές, δηλαδή για τα νυχτερινά, τις αργίες και τις υπερωρίες που έχουν εργαστεί»
Πιο συγκεκριμένα, οι απλήρωτες πρόσθετες αμοιβές για τους νοσηλευτές (και τους υπόλοιπους εργαζόμενους) στα νοσοκομεία είναι οι παρακάτω:

- Νοσοκομείο Κ.Υ. ΣΗΤΕΙΑΣ:  απλήρωτοι όλοι οι μήνες από  το Δεκέμβριο του 2012 μέχρι σήμερα (8 μήνες)
- Νοσοκομείο Κ.Υ. Ιεράπετρας: απλήρωτοι οι μήνες Μάρτιος  2012, Οκτώβριος 2012, Νοέμβριος 2012, Δεκέμβριος 2012, Ιούνιος και Ιούλιος 2013 (6 μήνες)
- Νοσοκομείο Κ.Υ Νεάπολης: απλήρωτοι οι μήνες Μάρτιος  2012, Νοέμβριος 2012, Δεκέμβριος 2012, Μάρτιος,  Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος και Ιούλιος 2013 (8 μήνες)
- Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου: απλήρωτοι οι μήνες Νοέμβριος  και Δεκέμβριος 2012, Ιούλιος 2013. (3 μήνες).

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι.


Οι Βουλευτές

Χρήστος Κατσώτης
Γιώργος Λαμπρούλης
Διαμάντω Μανωλάκου
Σπύρος Χαλβατζής