Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Κάλεσμα για συγκεντρώσεις στις 12/5 για την ασφαλιστική ένταξη στα ΒΑΕ


Προς  - ΠΑΣΥΝΟ ΕΣY
           -Συλλόγους Εργαζομένων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου
           -Νοσηλευτές-τριες και εργαζόμενους νοσοκομείων ν. Λασιθίου
                             

Θέμα: Κάλεσμα για συγκεντρώσεις στις 12/5 για την ασφαλιστική ένταξη στα ΒΑΕ

28/4/2020


Tο νοσηλευτικό επάγγελμα αποτελεί μια ενασχόληση με μεγάλη σωματική και ψυχική καταπόνηση, με μεγάλους επαγγελματικούς κινδύνους και με δύσκολα προγράμματα εργασίας . Παρόλαυτα, οι νοσηλευτες – τριες (και άλλες κατηγορίες υγειονομικών εργαζομένων) που εχουν διοριστεί πριν το 2011 στο δημόσιο δεν έχουν ασφάλιση σε πακέτο βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Πρόκειται για μια τεράστια αδικία που πρέπει να αποκατασταθεί.

Αυτό που ζητάμε είναι η νομοθέτηση, για όλους τους νοσηλευτές – τριες του ΕΣΥ και τις άλλες κατηγορίες υγειονομικών υπαλλήλων που δικαιούνται, της ασφάλισης με πακέτο ΒΑΕ που οδηγεί σε συνταξιοδότηση σε πέντε χρόνια νωρίτερα από την κύρια ασφάλιση.
Δεν ζητούμε την ικανοποίηση κάποιου ακραίου αιτήματος, ζητούμε από την κυβέρνηση να κάνει πράξη το αυτονόητο.

Με αυτό ως κύριο αίτημα, καλούμε τους συναδέλφους μας να συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις (με τήρηση των μέτρων κοινωνικής απόστασης) στις εισόδους των Νοσοκομείων του νομού στις 12 Μαίου (διεθνή ημέρα των νοσηλευτών-τριων) στις 10.00 πμ.

Καλούμε τους συλλόγους εργαζομένων των Νοσοκομείων του νομού να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις με αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων τους για τη διεκδίκηση αυτού του τόσο σημαντικού αιτήματος που αφορά στη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων.
Καλούμε επίσης την Ομοσπονδία μας και συλλόγους σε όλη τη χώρα να δραστηριοποιηθούν ώστε τη συγκεκριμένη ημέρα να σταλεί ένα δυνατό μήνυμα από όλη την Ελλάδα για την ασφαλιστική ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα
Το διεκδικούμε, το δικαιούμαστε, το αξίζουμε

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος η Γραμματέας


Γιώργος Μανουσάκης Κατερίνα Ναλμπάντη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου