Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Επιστολή σχετικά με τον κίνδυνο απόλυσης επικουρικής νοσηλεύτριας

 


Το ΔΣ του Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ ν. Λασιθίου απέστειλε στις 7/10/2020   επιστολή με τη σημανση "εξαιρετικά επείγον"  προς τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια, τον Υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη, στην οποία επισημαίνεται ότι  την Παρασκευή 9/10/2020 λήγει η διετής σύμβαση επικουρικής  νοσηλεύτριας ΤΕ που εργάζεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. και ζητείται να υπάρξουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να παραμείνει στην εργασία της.  Στην επιστολή αναφέρονται τα παρακάτω:

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί

  Σε συνέχεια της από 16/9/2020 και από 30/9/2020 επιστολών μας  με το αίτημα  για την μονιμοποίηση και την ανάγκη παραμονής στην εργασία  των συμβασιούχων εργαζομένων που λήγουν οι συμβάσεις τους στο άμεσο χρονικό διάστημα, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι την Παρασκευή 9/10/2020 λήγει η διετής σύμβαση συναδέλφισσας νοσηλεύτριας ΤΕ που εργάζεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Γι΄αυτό σας ζητούμε να προχωρήσετε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε η συναδελφισσα να παραμείνει στην εργασία της. 

Σας ζητούμε επίσης ξανά να μονιμοποιηθούν ή να λάβουν παράταση των συμβάσεων τους τουλάχιστον ως το τέλος του επόμενου έτους (έως 31/12/2021) όλοι οι συνάδελφοι επικουρικοί που λήγουν οι συμβάσεις τους τους επόμενους μήνες (λήγουν  ως το τέλος του 2020 και αρχες του 2021).

Εκ του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου