Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Ανακοίνωση σχετικά με τις αναθέσεις προϊσταμένων

 


Ανακοίνωση σχετικά με τις αναθέσεις προϊσταμένων

7/3/21

Η καθιέρωση και η ενεργοποίηση ενός δίκαιου και αξιοκρατικού συστήματος επιλογής προϊσταμένων στο δημόσιο αποτελεί ένα πάγιο αίτημα του συνδικαλιστικού κινήματος. 

Δυστυχώς όλες οι κυβερνήσεις της προηγούμενης δεκαετίας εξήγγειλαν και ψήφιζαν από ένα νέο σύστημα, το οποίο δεν εφαρμόζεται ποτέ, με αποτέλεσμα όλες οι τοποθετήσεις προϊσταμένων οργανικών μονάδων (τμημάτων, τομέων, διευθύνσεων) να γίνονται με αναθέσεις προσωρινής αναπλήρωσης και να τοποθετούν οι διοικήσεις των Νοσοκομείων όποιους επιθυμούν. Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει.

Ζητούμε να γίνουν επιτέλους επιλογές προϊσταμένων οργανικών μονάδων με διαδικασία κρίσεων από τα αρμόδια συλλογικά όργανα με δίκαιο και αξιοκρατικό σύστημα το συντομότερο δυνατόν, και να γίνονται κάθε τρία χρόνια όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Έως ότου γίνουν κρίσεις από τα αρμόδια όργανα, οι οποίες δεν προχωρούν σκοπίμως εδώ και χρόνια, οι όποιες προσωρινές τοποθετήσεις να γίνονται με κριτήριο το ποιος έχει περισσότερο χρόνο στο βαθμό (στο οποίο συνυπολογίζονται και οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών).

Εκ του ΔΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου