Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Παρέμβαση σχετικά με την επιστολή του νοσηλευτικού προσωπικού της ΜΕΘ και ΜΕΘ COVID του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου


 10/2/22

To ΔΣ του Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ ν. Λασιθίου απέστειλε στο Διοικητή διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου κ. Ανδρεαδάκη έγγραφο  σχετικά με την επιστολή του νοσηλευτικού προσωπικού της ΜΕΘ και ΜΕΘ COVID του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου. Στο έγγραφο αναφέρονται τα παρακάτω:

Κύριε διοικητά, 

 μας κοινοποιήθηκε επιστολή του νοσηλευτικού προσωπικού της ΜΕΘ και θα θέλαμε να αναφέρουμε τα παρακάτω σχετικά: 

 Η  ΜΕΘ (και ΜΕΘ COVID) είναι ένα από τα πιο δύσκολα και κουραστικά τμήματα του Νοσοκομείου για τους νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, ενώ η κούραση και η δυσκολία έχει πολλαπλασιαστεί με τη λειτουργία της ΜΕΘ COVID. Οι επισημάνσεις και οι διαμαρτυρίες των συναδέλφων και συναδελφισσών που εργάζονται στη ΜΕΘ είναι πολύ σημαντικές και προέρχονται από προσωπικό που βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος στην παροχή υπηρεσιών υγείας και στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

   Γι΄ αυτό θα θέλαμε να σας προτείνουμε να γίνει συνάντηση με το νοσηλευτικό προσωπικό του τμήματος ώστε να ακουστούν αναλυτικά οι προβληματισμοί τους και να εξεταστεί αν μπορούν να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις. Είναι ακόμα αναγκαίο να γίνει προσπάθεια να ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό το τμήμα.

 Επίσης καλό θα ήταν οι μετακινήσεις από και προς τη ΜΕΘ και άλλα τμήματα να γίνονται με ενιαία και δίκαια κριτήρια και να μην υπάρχει το φαινόμενο κάποιων εργαζομένων οι προτιμήσεις να γίνονται δεκτές και κάποιων άλλων να μη γίνονται. 

 Είμαστε στη διάθεση σας για συνεργασία και για όποια βοήθεια μπορούμε να παρέχουμε για το θέμα. 

Εκ του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου