Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Διαμαρτυρία για τη συνεχιζόμενη απαξιωτική και προσβλητική συμπεριφορά  προς το νοσηλευτικό προσωπικό του ΤΕΠ του ΓΝΑΝ


Το ΔΣ του Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ ν. Λασιθίου απέστειλε στο Διοικητή των διασυνδεόμενων νοσοκομείων νομού Λασιθίου κ. Εμμ. Ανδρεαδάκη έγγραφο με διαμαρτυρία για  τη συνεχιζόμενη απαξιωτική και προσβλητική συμπεριφορά  προς το νοσηλευτικό προσωπικό του ΤΕΠ του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου από κάποιους ιατρούς του τμήματος. Στο έγγραφο αναφέρονται τα παρακάτω:

Κύριε διοικητά,

  Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τη συνεχιζόμενη απαξιωτική και προσβλητική συμπεριφορά  προς το νοσηλευτικό προσωπικό του ΤΕΠ του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου από κάποιους ιατρούς του τμήματος.

 Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες, οι συμπεριφορές αυτές  που θίγουν την ηθική, προσωπική και επαγγελματική  αξιοπρέπεια του νοσηλευτικού προσωπικού, συνεχίζονται με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η εργασιακή ηρεμία και η καλή συνεργασία, ενίοτε μάλιστα και ενώπιον ασθενών και συνοδών.

Ακόμη υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που το ΤΕΠ για κάποιες ώρες βρίσκεται χωρίς κάλυψη από ιατρό, με αποτέλεσμα οι νοσηλεύτριες και νοσηλευτές του τμήματος να γίνονται δέκτες των έντονων διαμαρτυριών και λεκτικών επιθέσεων από ασθενείς και συνοδούς για την καθυστέρηση να εξεταστούν, χωρίς να έχουν καμία απολύτως ευθύνη.

 Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας ώστε να αποκατασταθεί η  ηρεμία, σε αυτό το δύσκολο εργασιακό χώρο του Νοσοκομείου και να διασφαλιστεί έτσι η πιο εύρυθμη λειτουργία του και  καλύτερη ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες. 

Εκ του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου