Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Επιστολή σχετικά με τους επικουρικούς εργαζομένους στα Νοσοκομεία

 


Το ΔΣ του Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ ν. Λασιθίου απέστειλε νέα επιστολή με το αίτημα σχετικά με την μονιμοποίηση και την ανάγκη παραμονής στην εργασία  των συμβασιούχων εργαζομένων που λήγουν οι συμβάσεις τους στο άμεσο χρονικό διάστημα,  προς τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια, τον Υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη,  και με κοινοποίηση προς τη Διοκήτρια 7ης ΥΠΕ κα. Μπορμπουδάκη, προς το Διοικητή Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου κ. Ανδρεαδάκη και προς τους αναπληρωτές διοικητές των Νοσοκομείων του ν. Λασιθίου. Στην επιστολή αναφέρονται τα παρακάτω:

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί

  Σε συνέχεια της από 16/9/2020 επιστολής μας  με το αίτημα  για την μονιμοποίηση και την ανάγκη παραμονής στην εργασία  των συμβασιούχων εργαζομένων που λήγουν οι συμβάσεις τους στο άμεσο χρονικό διάστημα, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι η προωθούμενη διάταξη για παράταση των συμβάσεων των επικουρικών ως τις 31/12/2020 δεν λύνει κανένα απολύτως πρόβλημα, αφού θα συνεχίσει να υφίσταται  η εργασιακή ανασφάλεια και τα προβλήματα στελέχωσης στα Νοσοκομεία, και μάλιστα σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο.

Γι΄αυτό σας ζητούμε να προχωρήσετε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε  να μονιμοποιηθούν ή να λάβουν παράταση των συμβάσεων τους τουλάχιστον ως το τέλος του επόμενου έτους (έως 31/12/2021) όλοι οι συνάδελφοι επικουρικοί που λήγουν οι συμβάσεις τους τους επόμενους μήνες (λήγουν  ως το τέλος του 2020 και αρχές του 2021).

Εκ του ΔΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου