Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Σχετικά με τις υπηρεσίες ετοιμότητας (stand by): οποιαδήποτε μορφή απασχόλησης ή δέσμευσης του νοσηλ. προσωπικού πλην της εκτελέσεως βάρδιας είναι παράνομη



Το ΔΣ του Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ ν. Λασιθίου απέστειλε επιστολή  σχετικά με τις υπηρεσίες ετοιμότητας (stand by) νοσηλευτικού προσωπικού  προς το Διοικητή Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου κ. Ανδρεαδάκη,  προς τους αναπληρωτές διοικητές και προς τις διευθύνσεις νοσηλευτικών υπηρεσιών των Νοσοκομείων του ν. Λασιθίου. Στην επιστολή αναφέρονται τα παρακάτω:

Τόσο στο δημοσιουπαλληλικό κώδικα (Νόμος 3528/2007) όσο και στο Π.Δ. 88/10999  για τις “ελάχιστες προδιαγραφές για την οργάνωση του χρόνου εργασίας σε συμμόρφωση με την οδηγία 93/104/Εκ” δεν υπάρχει νομοθετικη ρύθμιση για διεξαγωγή υπηρεσίων ετοιμότητας, και  ούτε για τον τρόπο αμοιβής τους. 

 Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οποιαδήποτε μορφή απασχόλησης ή δέσμευσης του νοσηλευτικού προσωπικού  πλην της εκτελέσεως βάρδιας είναι παράνομη και αντίκειται ευθέως στην διάταξη του άρθρου 29 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα (Νόμος 3528/2007), σύμφωνα με την οποία ο υπάλληλος παρέχει την εργασία του μέσα στον οριζόμενο από τις κείμενες γενικές ή ειδικές διατάξεις χρόνο, όπως αναφέρεται και στη συνημμένη δημοσίευση της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας (δείτε ΕΔΩ). 

Γι΄αυτό  παρακαλούμε να μη διεξάγονται υπηρεσίες ετοιμότητας (τυπικά ή άτυπα)  στα νοσηλευτικά τμήματα των Νοσοκομείων του ν. Λασιθίου.

Εκ του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου