Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Επιστολή σχετικά με τη χρηματική δωρεά του ΙΣΝ

Το ΔΣ του Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ ν. Λασιθίου απεύθυνε επιστολή προς τον Υπουργό και τον υφυπουργό Υγείας και προς το ΔΣ του ΙΣΝ σχετικά με τη χρηματική δωρεά του ΙΣΝ προς εργαζόμενους Νοσοκομείων. Η επιστολή αναφέρει τα παρακάτω:

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Ιδρύµατος "Σταύρος Νιάρχος" να επιβραβεύσει το προσωπικό μονάδων των νοσοκομείων που συνέβαλαν στην αντιμετώπιση των ασθενών µε COVID-19 και ευχαριστούμε θερμά για την πρωτοβουλία αυτή. 
Θα θέλαμε όμως να αναφέρουμε ότι στις μονάδες αυτές θα πρέπει να συμπεριληφθούν και  τα Τμήματα  Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων που συμμετέχουν στην αντιμετώπιση των ασθενών με COVID-19 και να επιβραβευτεί και το νοσηλευτικό προσωπικό που συνέβαλε και συμβάλει ως εργαζόμενοι ΤΕΠ και ως συντονίστριες-εφημερεύουσες στην αντιμετώπιση περιστατικών της πανδημιας. 
Οι διαδικασίες αντιμετώπισης στα ΤΕΠ των ασθενών αυτών – άρα και η έκθεση σε κίνδυνο των εργαζομένων σε αυτές τις δομές - είναι υποχρεωτικά ίδιες με τις ακολουθούμενες στις κλινικές COVID–19 και στις ΜΕΘ και επιπλέον αφορούν την αντιμετώπιση σημαντικά πολλαπλάσιου αριθμού υπόπτων και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. 
Γι΄αυτό σας ζητούμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να υπάρξει αντίστοιχη επιβράβευση και για το προσωπικό των τμημάτων ΤΕΠ.

Εκ του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου