Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Αίτημα να μπορεί να παραταθεί για 6 μήνες και η θητεία των ειδικευόμενων νοσηλευτών- τριων που ολοκληρώνουν τον αρχικό νόμιμο χρόνο της ειδικότητας τους και μετά τις 30/6/2022


Το ΔΣ του Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ ν. Λασιθίου απέστειλε στον Υπουργό Υγείας κ. Αθ. Πλεύρη και στην αν. Υπουργό Υγείας κα. Μίνα Γκάγκα επιστολή με το αίτημα να μπορεί να παραταθεί για 6 μήνες και η θητεία των ειδικευόμενων νοσηλευτών- τριων που ολοκληρώνουν τον αρχικό νόμιμο χρόνο της ειδικότητας τους και μετά τις 30/6/2022. Δείτε την επιστολή αναλυτικά:

  Στο άρθρο 9 του νόμου 4889/2022 προβλέπονται τα παρακάτω:

“Λόγω των έκτακτων αναγκών που προκαλεί για τη δημόσια υγεία η συνεχιζόμενη διάδοση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, οι ειδικευόμενοι νοσηλευτές Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ.), που ασκούνται στις ειδικότητες της επείγουσας εντατικής νοσηλευτικής και της νοσηλευτικής της δημόσιας υγείας/ κοινοτικής νοσηλευτικής και ολοκληρώνουν τον νόμιμο χρόνο για τη λήψη της νοσηλευτικής ειδικότητας έως 30.6.2022, δύνανται, για χρονικό διάστημα έως και έξι (6) μηνών από τη συμπλήρωση του νόμιμου χρόνου, να παραμείνουν με τα ίδια δικαιώματα, τις ίδιες υποχρεώσεις και τις ίδιες αποδοχές στις εκπαιδευτικές μονάδες που έχουν τοποθετηθεί, με ισόχρονη παράταση της σύμβασής τους.”

Όμως υπάρχουν  ειδικευόμενοι νοσηλευτές Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ.), που ασκούνται στις ειδικότητες της επείγουσας εντατικής νοσηλευτικής και της νοσηλευτικής της δημόσιας υγείας/ κοινοτικής νοσηλευτικής και ολοκληρώνουν τον νόμιμο χρόνο για τη λήψη της νοσηλευτικής ειδικότητας  μετά την 30.6.2022, και λόγω της σχετικής πρόβλεψης του νόμου δεν μπορούν να λάβουν παράταση έξι μηνών. 

Στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου έχουμε μια αντίστοιχη περίπτωση, με ειδικευόμενη νοσηλεύτρια  στην  ειδικότητα της επείγουσας εντατικής νοσηλευτικής που  ολοκληρώνει τον νόμιμο χρόνο για τη λήψη της νοσηλευτικής ειδικότητας στις 17/7/2022.

Με δεδομένο ότι οι ανάγκες των νοσοκομείων σε νοσηλευτικό προσωπικό είναι μεγάλες, όπως μεγάλες είναι και οι ανάγκες του νοσοκομείου Αγ. Νικολάου,  και με δεδομένο ότι η πανδημία παραμένει δυστυχώς σε ισχύ, σας ζητούμε να προχωρήσετε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μπορεί να παραταθεί για 6 μήνες και η θητεία των ειδικευόμενων νοσηλευτών- τριων που ολοκληρώνουν τον αρχικό νόμιμο χρόνο της ειδικότητας τους και μετά τις 30/6/2022.


Εκ του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου