Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Ζητούμε να γίνουν επιτέλους επιλογές προϊσταμένων με διαδικασία κρίσεων, με δίκαιο και αξιοκρατικό σύστημα


  Ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ ν. Λασιθίου


Η καθιέρωση και η ενεργοποίηση ενός δίκαιου και αξιοκρατικού συστήματος επιλογής προϊσταμένων στο δημόσιο αποτελεί ένα πάγιο αίτημα του συνδικαλιστικού κινήματος. 

Δυστυχώς όλες οι κυβερνήσεις της προηγούμενης δεκαετίας εξήγγειλαν και ψήφιζαν από ένα νέο σύστημα, το οποίο δεν εφαρμόζεται ποτέ, με αποτέλεσμα όλες οι τοποθετήσεις προϊσταμένων οργανικών μονάδων (τμημάτων, τομέων, διευθύνσεων) να γίνονται με αναθέσεις προσωρινής αναπλήρωσης και να τοποθετούν οι διοικήσεις των Νοσοκομείων όποιους επιθυμούν, ενώ κρίσεις στα νοσοκομεία του νομού Λασιθίου έχουν να γίνουν από το 2007 και από το 2011. 

Η σημερινή κυβέρνηση κλείνει τρία χρόνια και δεν έχει προχωρήσει καθόλου τις διαδικασίες κρίσεων από υπηρεσιακά συμβούλια για τις επιλογές προϊσταμένων, τομεαρχών, διευθυντών, αλλά συνεχίζει τις τοποθετήσεις με αναθέσεις από διοικητές χωρίς συγκεκριμένα αξιοκρατικά κριτήρια. 

Ζητούμε να γίνουν επιτέλους μετά από δέκα και πλέον έτη, επιλογές προϊσταμένων οργανικών μονάδων με διαδικασία κρίσεων από τα αρμόδια συλλογικά όργανα με δίκαιο και αξιοκρατικό σύστημα το συντομότερο δυνατόν, και να γίνονται κάθε τρία χρόνια όπως προβλέπει η νομοθεσία. 

Εκ του ΔΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου